понеділок, 8 травня 2023 р.

"Нюрнбергський епілог. 08.05.2023 - День Пам'яті та Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.


 


В ніч на 9 травня 1945 року у будівлі військово-інженерного училища
 в берлінському пригороді Карлхорсте був підписаний акт про капітуляцію гітлерівської Німеччини. Доля Другої світової війни, кровопролитної та спустошливої за всю історію людства вирішувалася задовго до  цього. Вже покінчив самогубством Гітлер, який ставив перед німецькими фашистами задачу захвату світового панування і пихато оголосивши :" Навіть якщо ми не зможемо це завоювання здобути, ми разом із собою знищимо пів світу... 1918 рік вже не повториться. Ми не капітулюємо".
Людська цивілізація була врятована ціною великих зусиль і жертв всіх держав антигітлерівської  коаліції. Нацистам не вдалося зруйнувати пів світу, та війна принесла людям жахливі лиходійства, яких не знало людство. За роки Другої світової війни в концтаборах і пунктах масового знищення людей в "спеціальних акціях" ейнзатцкоманд, в газових камерах,  та іншими  нелюдськими способами було знищено більше 20 млн чоловік. А після війни в повоєнні роки нацисти планували знищити ще 30 млн. осіб.
Міжнародний воєнний трибунал не можливо було не створити тому що світова спільнота нізащо не змирилася із звільненням від покарання злочинців.
Страх справедливої відплати примусив покінчити життя самогубством Гітлера, Гіммлера, Геббельса. Та більшість  активних  співучасників Гітлера були засуджені і відповіли перед судом за свої злочини. 
Герман Герінг - рейхсмаршал, головнокомандувач військово-повітряними силами фашистської Німеччини;
Рудольф Гесс - заступник Гітлера по фашистській партії;
Йохим фон Ріббентроп - уповноважений фашистської партії з питань зовнішньої політики, міністр закордонних справ;
Вільгельм Кейтель - фельдмаршал, керівник штабу верховного головнокомандувача;
Ернст Кальтенбруннер - обергрупенфюрер СС, начальник головного імперського управління безпеки, найближчий помічник Гітлера;
Альфред Розенберг - заступник Гітлера з питань ідеологічної підготовки членів фашистської партії, міністр по справах окупованих східних територій. І багато інших...
А.Й. Полторак - учасник Нюрнбергського  процесу -  зумів передати атмосферу, яка панувала в залі суду і кулуарах, надав яскраві та точні характеристики деяким підсудним. А нагадати зараз про цих злочинців в самий раз. Історія їхніх злочинів і ганебний кінець у нашому сьогоденні нехай нагадає "русскому миру" чого їм очікувати в майбутньому..
Попіл Бучі, Бородянки, Гостомеля,  Маріуполя, Харкова, Херсона, Бахмута та багатьох інших міст і сіл України  стукає в наші серця...

Пропонуємо вам ретро виставку 1 книги А.Й. Полторак " Нюрнбергський епілог", в якій автор показує головних воєнних злочинців, якими вони були насправді.
І чекаємо на другий "Нюрнберг" над рашизмом.










Ніколи знову!


































Немає коментарів:

Дописати коментар