суботу, 1 квітня 2023 р.

Тиждень дитячого читання - 2023. Післямова

 


Наша країна потребує освіченого суспільства. Та не можна стати освіченою людиною, не вміючи читати книжки. І ми, бібліотекарі, саме бібліотек для дітей і вбачаємо своє призначення допомогти дитині полюбити книгу, навчитися вибирати книжки для читання, а й в решті решт НАВЧИТИ ЧИТАТИ, РОЗУМІТИ, АНАЛІЗУВАТИ ПРОЧИТАНЕ.

А кожна прочитана книга розширює кругозір, спонукає критично мислити, розвиває фантазію і збагачує словниковий запас.

Кожний день такої нашої непомітної праці повністю відповідає гаслу "НЕПЕРЕМОЖНА І ЄДИНА ЧИТАЦЬКА УКРАЇНА !" 

 От і у цьому році, розробляючи план проведення Тижня дитячого читання, ми  не зрадили нашим правилам: ГОЛОВНЕ - НАВЧИТИ ДИТИНУ ВІДЧУВАТИ КНИГУ І ХОТІТИ ЧИТАТИ.

Україна йде в Європу і ми запропонували нашим відвідувачам кращі зразки європейської літератури.



В перший день Тижня вони мандрували разом з  героями Віктора Гюго по Франції 19-го століття. Разом з Жаном Вольжаном використали шанс, який надав епіскоп Міріель. А маленька Козетта спонукала молодших читачів відчути миттєвісь щастя, яке подарував ії Жан Вольжан разом з лялькою-красунею...


В другий день Тижня наших відвідувачів прийняла Німеччина. Казкар-романтик Вільгельм Гауф познайомив малечу з Карликом Носом і примусив задуматися чи варто кепкувати з незнайомки, яка може виявитися чаклункою і наслати на вас прокльони. А читачі старшого відділу задумалися чи варто товаришувати з Міхелем Голландцем і позичити у нього гроші...


На третій день всіх охочих запросила до себе сонячна Італія. Саме в цій країні народився хлопчик Цибулино, який зі своїми друзями провчив гонорового сеньйора Помідора , пихатого принца Лимона та допоміг збудувати будиночок куму Гарбузу. Добрий та дотепний твір  Джанні Родарі з задоволенням читає не одне покоління дітей.

Четвертий день тижня  наші відвідувачі мандрували разом з Нільсом Гольгерсоном  та Аккою   Кнебекайзе по Швеції. Вони разом з Нільсом рятували стаю диких гусей від підступного лиса Смірре, допомагали діткам білочки Тірле, та рятували Гліммінгемський замок від щурів. А потім завітали у  Стокгольм до Малюка, який мав незвичайного друга - Карлсона, який живе на даху...

В передостанній п'ятий день Тижня на берегах туманного Альбіону відбулося знайомство зі знаменитим каченятком Тімом Енід Блайтон та спілкуванням зі старим добрим знайомим Мауглі Редьярда Кіплінга.


А підсумував Тиждень суботній День Інформації "Усі ми починаємося з книжки". Хто з користувачів не зміг прийти в бібліотеку впродовж Тижня, зміг познайомитися з книжками, представленими  на ньому та з двома книжковими виставками "Усі ми починаємося з книжки" та "Чарівний пензлик". 


Зазвичай в минулі роки дітей було більше, але враховуючи сьогоднішні реалії ми вважаємо що наш Тиждень та  підсумковий День Інформації пройшов вдало, цікаво, натхненно!






























Україна буде читати і обов'язково перемагати!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар