четвер, 23 березня 2023 р.

"Усі ми починаємося з книжки" Тиждень дитячого читання 27.03.23-02.04.2023



Знайомство з світовою літературою

                 


 У вихованні книга займає найперше місце. Інтерес до книги – важливий вид духовних інтересів дитини. Коли вона читає книгу, то проявляє емоційне ставлення не лише до змісту, але і до процесу ознайомлення з ним.

Перший інтерес до книжки з'являється у дошкільному віці при слуханні змісту книги, розгляданні ілюстрацій. 

Активно формується інтерес до читання у молодших школярів, бо це основний вид навчальної діяльності.

У підлітків читацький інтерес стає більш стійким і вибірковим.

І дуже важливе значення має вибір книг для читання, особливо художніх. 

Ми пропонуємо вам провести Тиждень дитячого читання з кращими творами світової  літератури.


Ми пропонуємо книжкову виставку 

"Усі ми починаємо з книжки".



Ми також познайомимо вас із художниками-ілюстраторами
 дитячих книжок на книжковій виставці "Чарівний пензлик"

                                        


У перший день Тижня ви зустрінетеся з літературою Франції.

 Молодші школярі  познайомляться  з маленькою Козеттою, а старші з  епіскопом Міріелем, вчинок якого " перевернув" життя Жана Вальжана з твору  французького письменника Віктора Гюго "Les Miserables" – "Знедолені"



На другий день вас покличе літературна казка Німеччини.

Знайомтесь: Вільгельм Гауф. Казкар, якому доля відвела всього 25 років життя. Але він подарував світу три альманахи казок, один роман та декілька сатиричних творів. "Світ дорослих, – писав він, – давно втратив довіру до прекрасної королеви Фантазії та її доньки Казки". Ми пропонуємо нашій малечі познайомитися з казкою "Der Zwerg Nase"- "Карлик-Ніс". Читачі середнього відділу можуть прослухати казку "Kaltes Herz" – "Холодне серце".


29 березня до себе в гості вас запросить сонячна Італія. 

Хлопчик Цибуліно зі своїми друзями Редисочкою та шляхетним графом Вишенькою залюбки розкажуть вам про свої пригоди та познайомлять з Джанні Родарі чудовим італійським письменником.


Четвертий день Тижня подарує подорож до Скандинавії.

 Сельма Лагерлеф та Астрід Ліндгрен познайомлять вас зі своїми героями Нільсом Хольгерссоном, Аккою з Кнебекайзе, Малюком та Карлсоном, який мешкає на даху. Книги цих  чудових письменниць Швеції "Nils Hokgerssons underbara res genom Sverige" – "Чудова мандрівка Нільса Хольгерсона по Швеції" та "Lsllebroz  och Karlsson pa tatet" – "Малюк і Карлсон,який живе на даху"



День п'ятий приведе вас до туманного Альбіону.

Маленькі наші користувачі познайомляться зі каченятком Тімом, героєм оповідання англійської письменниці Енід Блайтон "Famous Duck Tim" – "Знамените каченя Тім", а користувачам  середнього відділу ми пропонуємо зустріч з Редьярдом Кіплінгом і його чудовою повістю "Mowgli" – "Мауглі"


А завершить наш Тиждень дитячої книги  суботній День Інформації "Усі ми починаємося з книжки". Хто не зміг, з різних причин, завітати в нашу бібліотеку впродовж Тижня, він зможе передивитися наші виставки і прослухати уривки улюблених книжок в наш підсумковий День інформації.










Немає коментарів:

Дописати коментар