вівторок, 12 травня 2020 р.

День Європи

"Ми об'єднуємо не держави, ми єднаємо людей." (Жан Моне, перший Президент European Coal and Steel Community, 18 квітня 1951 року)

9 травня 1950 року французький міністр закордонних справ Роберт Шуман проголосив в Парижі свою знамениту Декларацію, в якій закликав Францію, Німеччину та інші європейські країни передати управління вугілля та сталі - тобто галузями промисловості, які на той час складали основу військової потужності держав - єдиному наднаціональному органу. Внаслідок такого об'єднання ключові ділянки військової промисловості мали перейти під спільний контроль, що унеможливлювало підготовку окремої країни до нової війни.

Отож, відлік почався 9 травня 1950 року. Саме тому на Міланському самміті 1985 року було вирішено встановити на цей день офіційне свято - День Європи.
У ІІ кварталі 2020 р. колектив бібліотеки у рамках Полички Юного Політолога презентує книгу Є. А. Макаренко "Європейська інформаційна політика". У монографії досліджується еволюція глобальних комунікаційних процесів та їх вплив на європейську інформаційну політику, аналізується інформаційна політика України.
Пропонуємо всім віртуально помандрувати чудовими країнами, віртуально скуштувати смаколики Європи і прийняти участь у вікторині "Європейський феєрверк".

Немає коментарів:

Дописати коментар