понеділок, 27 червня 2022 р.

Я і Конституція - 28 червня День Конституції України

 

    "Потрібні час, віра і напружена праця, щоб конституційні засади увійшли в наше життя конкретними і зрілими перемінами. Тож давайте будемо виходити з того, що Україна починається з кожного з нас,  і нам під силу  збудувати суспільство, в якому будуть створені умови для всебічного розвитку людини: суспільство, де панували б гуманізм, демократія, закон і справедливість"

    Леонід Кучма  ("Відповідальність перед Україною". Із доповіді Президента України на урочистих зборах з нагоди і-ї річниці прийняття Конституції України 27 червня 1997 року)


    Чи замислюємося ми, що таке Конституція України?! І як в одній книзі може поміститися все наше життя і життя всієї країни? Адже КОНСТИТУЦІЯ - це не просто вибір правил про державу, про вибори, права і обов'язки суспільства та кожного громадянина.

    Це найвищий закон, який встановлює та  визначає державний устрій, контролює владу, нагадує про повагу і який наче компас, дозволяє нам почуватися у безпеці та здійснювати всі свої мрії.

    З нагоди цієї дати  бібліотека пропонує у "Куточку права" познайомитися з матеріалами, які присвячені цій визначній даті.



Р.S.  Вітаємо всіх українців з набуттям статусу кандидата у члени Європейського Союзу! На це знадобилося 30 років і  4 місяці війни...







    

Немає коментарів:

Дописати коментар