пʼятницю, 11 лютого 2022 р.

"Книга - це подарунок, який ти можеш відкривати знову і знову." (Г. Кейлор) 14 лютого - Міжнародний день дарування книг (International Book Giving Day).

У 2012 році 14 лютого американка Еммі Бродмур започаткувала традицію дарування книг. Це надихнуло людей у всьому світі дарувати книги не лише своїм близьким та рідним, але і бібліотекам, навчальним закладам або просто залишати їх у людному місці. Така чудова ідея була широко підтримана поціновувачами книг та  підвищила інтерес і доступність до них. 

    "Книга - наше багатство. Книга відобразила наше минуле та сучасне. Вона відобразить і наше майбутнє" (Айбек). Книга потрібна всім - старим, молодим, юним і зовсім малим. Адже вона збагачує нас, нашу мову, насичує нашу буденність яскравими фарбами.

І зараз, в наш непростий час, коли світом вирує зловісний вірус, багато хто знаходить розраду в читанні. У цьому нас переконує статистика: більшість грошей так званої "ковідної тисячі" українці використали на придбання книжок. 

        Дуже приємно відзначити, що уважні та вдячні користувачі  бібліотеки ім. М. М. Коцюбинського вшановують свято  дарування книжок. Нова виставка - це книги, придбані за "електронну тисячу" та подаровані бібліотеці нашими читачами.


 
 

    


Немає коментарів:

Дописати коментар