середу, 24 листопада 2021 р.

 До щорічної Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства"

    Бібліотека ім. М. М. Коцюбинського долучається до цієї акції, щоби привернути увагу громадськості до актуальних проблем подолання насильства в сім'ї та суспільстві, а також протидії жорстокому поводженню з дітьми.

    Ми пропонуємо книжкову виставку - твори літератури, присвячені проблемам дитинства (сирітство, рабство, насилля в сім'ї, булінг та інші).


    "Кожна дитина - це нагадування про те, що Бог ще не зовсім втратив віру в людину".     
   (Р. Тагор)
    Це дійсно так, бо письменники - автори цих літературних творів -  намагаються не лише окреслити проблему, а й запропонувати її вирішення.
    Яскравим прикладом цього є такі книги: 

 
    Жанр цього твору авторка визначила, як "роман-буря". І недарма. 14-річна Ліза потерпає від знущань однокласників, від жорстокості з боку батька, не знаходить спільної мови з матір'ю. Здається, єдиний, хто її розуміє, - це хлопець з інтернет-простору. Та чи випадкове це спілкування? І чи варто довіряти людині, про яку нічого не знаєш - може, саме ця особа становить небезпеку? 
    Це історія про довіру, зневіру і про любов. Вона про дорослих і юних, досвідчених і наївних - про нас із вами.

 
 
    А це повість про дівчинку-підлітка, прикуту до візка після автомобільної катастрофи, в якій загинули її батьки. Чи зможе героїня знайти справжніх друзів і навіть перше кохання? Чи зможе відкритися світові, перебуваючи у панцирі зі страху перед перешіптуванням за спиною, перед зневагою деяких ровесників, людським нерозумінням? Чи зможе довести всім довкола і насамперед собі, що найважливіше - це мета, впевненість у власних силах і людська гідність? 
    Книга переконує, що обов'язково знайдуться добрі люди, які допоможуть знайти вихід у скрутній ситуації. 

Немає коментарів:

Дописати коментар