середу, 8 травня 2019 р.

Книжкова виставка "Листи з війни". 06.05.-11.05.

   Травень дуже багатий на свята. Та одне свято відрізняється від інших – це День пам’яті та примирення – 08.05 та День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні - 09.05. 

   «На нашій старенькій київській вулиці не жило жодної родини, яку б не опалило воєнне лихоліття. Воєнні фото, листи з фронту, вирізки з старих газет і гіркі похоронки зберігалися в кожній сім’ї. З дитинства 9 травня – улюблене свято. Це день, коли весна буяє не тільки в природі, але й в душі. Київ квітне білим мереживом каштанів, а повітря сповнене дзвоном медалей.
   Історія – дивна річ. Тоді, у 1945 р. Радянський Союз зробив вирішальний внесок у розгромі гітлерівської Німеччини та її союзників, а в грудні 1991 р. зазнав поразки у «холодній війні» і припинив своє існування.
   Друга світова війна 1939-1945 рр. була найбільш руйнівною і кровопролитною трагедією за всю історію людства. Людські втрати у цій війні перевищили втрати Першої світової у п’ять разів, а матеріальні збитки – у дванадцять.
   У роки війни територія України стала великою ареною вирішальних битв із нацизмом. Тут блискуче підготовлена та вишколена армія Третього Рейху зазнала нищівних ударів. Н Дніпрі почався крах «блискавичної війни», на Дніпрі відбувся корінний перелом в ході Другої світової….» ( Левітас Ф. Л. Друга світова війна: український вимір)

   Колектив бібліотеки з нагоди цих пам’ятних дат підготував тематичну книжкову виставку «Листи з війни». Ми дуже хочемо, аби наші юні користувачі замислилися – ЩО ТАКЕ ВІЙНА, бо зараз на українській території ідуть справжні воєнні дії. І нам здається, що символічно, першою, хто побачив цю виставку, була бабуся нашої читачки Насті Панової, яка змушена була покинули свою домівку на Луганщині, бо там зараз іде війна і переїхати до доньки в Київ.







Немає коментарів:

Дописати коментар