неділю, 12 липня 2015 р.

Рік Європи в Україні.





Літературна візитка «Вітаємо! Книги-ювіляри» Коллоді К. «Пригоди Піноккіо» - 135 р., Ф. Баум «Чарівник Країни ОЗ» - 115 р., Лофтінг Х. «Доктор Дуліттл» -95 р., Мінл А. «Вінні Пух» - 90 р., Ліндгрен А. «Пеппі Довгапанчоха» - 70 р.
Всі бажаючі можуть перегорнути сторінки книг-ювілярів, згадати своє дитинство і прочитати улюблені уривки з творів своїм дітям та онукам.



Список книг:
  1. Баум Л.-Ф. Чарівник Країни ОЗ: Повість-казка.-К.,2003
Повість-казка популярного американського письменника розповідає про дивовижні пригоди дівчинки Дороті та її щирих друзів – Страшила, Бляшаного Лісоруба, Лева та есика Тото. Разом вони мандрують дорогами чарівної Країни ОЗ. Чимало випробувань трапляється  їм на шляху, але завдяки міцній дружбі, винахідливості та згуртованості наші герої успішно долають усі перепони.

  1. Ліндгрен А. Пеппі Довгапанчоха.-К.,2006
Герої цієї веселої повісті – Пеппі Довгапанчоха та її друзі- жваві, веселі, дотепні діти, що постійно у мріях і пошуках нових пригод.

  1. Мілн А.А., Заходер Б.В. Вінні-Пух та всі-всі-всі: Казкова повість.-К.,2004
Ця казкова повість вперше зявилася у 1926 році. А російською мовою Вінні-Пух заговорив уперше 1960 року завдяки Борису Заходеру, відомому російському поету і перекладачу. У цій казці ви познайомитися з відомим плюшевим ведмежатком Вінні_Пухом та його друзями. Заприятелювавшиз Крістофером Робіном і всіма-всіма-всіма, вже ніколи в житті не будете сумувати !



  1. Коллоді К. Пригоди Піноккіо.-К., 2006
Повість-казка відомого італійського письменника про веселі, а часом і прикрі, однак щоразу повчальні пригоди деревяного хлопчика.

  1. Лофтинг Х. Доктор Дулиттл и его звери.-М.,1992

Книгами Лофтінга про лікаря Дуліттла вже сім десятків років зачитуються діти всього світу. В якійсь мірі цей знаменитий персонаж відомий і нашим дітлахам – за вільним переказом, який зробив К. Чуковський, де лікар Дуліттл існує під іменем лікаря Айболить.


Немає коментарів:

Дописати коментар