неділю, 26 липня 2015 р.

24.07 – до 25-річчя (1990) підняття державного прапора над КМДА

 Бібліотека підготувала для своїх користувачів літературну візитку поезій  «Під синім небом України зазолотилися жита...» ( В. Крищенко). Представлені збірки віршів про нашу державу показати все різномаїття літературних напрямків  як класиків української літератури, так ї сучасних поетів.

Список книг:
            1. Баранова (Мохарт)А.В. Незабутнє близьке і далеке: Вірші. Вишивка.-К.,2008
            Другу книгу авторки склали вірші та репродукції вишивок. Вони засвідчують яскраве аторське мислення, оптимізм душі, прагнення гармонії зі світом.
            2. Карманський П. С. Поезії.-К.,1992
            Збірка талановитого західноукраїнського лірика початку ХХ століття, члена угрупування «Молода муза».Тривалий час його твори були недоступні шанувальникам поезії.
            3. Крищенко В. Очей не опускаючи...-К.,1992
            Збірка відомого українського поета, як і попередні книги Вадаима Крищенка, продовжують теми, які хвилюють поета – щиросердна любов до рідної землі, тривога за збереження краси природи і оновлення душі людини.
            4. Лубківський Р. Пелюстка вогню.-К.,2006
            Поезії Р. Лубківського дуже лагідні. Поет ніколи не плаче й ніколи нікого не проклинає. Його вірші пронизує доброзичлива іронія, усмішка, гротескова гра, в якій інколи зблискує вістря сатири, але, як правило, панує  почуття інтелектуального гумору.
            5. Україно, нене моя !:СповідьЮ поезії, писанки... Збірка.-К., 1993
            Ця книга – своєрідна поетична антологія і водночас альбом писанок. Кожна сторінка дихає любовю до матері-України. Серед авторів – класики вітчизняної літератури, борці за болю і незалежність України, а також сучасні поети.
            6. Шевченко М. Єдина книга.-К.,1991
            Український поет звертається у своїх творах до суспільних і моральних проблем, відстлює ідеали добра і чесності, стає на захист народних святинь і національного духу.

            В наш час, коли поезії майже не чути ні на радіо, ні з екранів телевізорів, бібліотека робить неоціненну роботу – долучає до високого слова своїх користувачів, намагається пробудити в них  бажання слухати вірші.           

Немає коментарів:

Дописати коментар