четвер, 18 вересня 2014 р.


З нагоди  ювілею Михайла Коцюбинського (1864-1913), видатного українського письменника, імя якого носить  бібліотека, наш колектив запропонував своїм користувачам заходи з циклу «Знайомство з близька», які відбулися в бібліотеці 17 иа 18 вересня.
Участь в заходах прийняли учні  3-х, 4-х та 5-х класів гімназії № 179.
Юним читачам було запропоновано бесіду «Смак сонця в слові» та голосні читання
уривків творів письменника.




Особливо дітей вразило, що людина , яка не мала офіційної  вищої освіти була високоосвіченою людиною і дуже багато читала, вільно володіла дев’ятью мовами (українською, російською, польською, румунською, італійською, французькою, турецькою, татарською, циганською) та стала визнаним письменником.

Також їх вразила інформація про те, що правнук письменника, сорока дев’ятирічний Ігор, директор музею ім. М.М. Коцюбинського, приймає участь в АТО на Луганщині і в зв’язку з 150-літнім ювілеєм прадіда отримав коротку відпустку.

Також діти отримали інформацію про те, що в 1970 році український режисер Темофій Левчук зняв фільм, присвічений письменнику, «Родина Коцюбинських» в якому образ Коцюбинського відтворив актор  О. Гай,
а інший режисер – Сергій Параджанов – зняв фільм за твором Коцюбинського «Тіні забутих предків» (1964 р.; у головних ролях Л. Кадочникова та І.  Миколайчук),
 який отримав перший приз на кінофестивалі в
Мар-дель- Плато (Аргентина).

Немає коментарів:

Дописати коментар