четвер, 15 грудня 2022 р.

Цікавинки про Різдво!

     В 1957 році американський письменник Доктор Сьюз ( справжнє ім'я Теодор Сьюз Гейзел)  написав різдвяну історію про похмурого буркотуна Грінча, який хотів украсти у людей Різдво. Та все закінчилося добре.



І тепер  у третьому тисячолітті   бункерний дід-московит вирішив вкрасти у українців Різдвяні та Новорічні свята. Та як би не скаженів "русскій миръ", ніхто не в змозі відмінити та не має права забрати у нас День Святого Миколая, Різдво, Новий рік.

Звичайно не буде яскравих гірлянд, гучних заходів, масових гулянь.Але в кожній оселі обов'язково буде ялинка, подаруночки від Святого Миколая, смаколики і щирі побажання миру та щастя. І все це буде не тільки у цивільних, а і на передовій у наших захисників. Кожний українець в першу чергу побажає один одному ПЕРЕМОГИ!





Бібліотека пропонує своїм користувачам інформацію "Чого ми не знали про Різдво"

Весь цивілізований світ Різдво святкує 25 грудня, тільки деякі країни, що знаходяться під православним впливом, продовжують святкувати Різдво за так званим Старим стилем - 7 січня. Вся ця метушня з-за того, що православна церква використовує давно застарілий Юліанський календар, який ввів Юлій Цезар.

Європа відмовилася від нього більше 500 років потому, і в 1582 році перейшла на більш точний Григоріанський календар. По Юліанському календарю Різдво припадає на 7 січня, а Новий рік на - 14 . У нас на Україні спостерігаємо такий парадокс: Новий рік  наступає попереду Різдва.

Нещодавно Верховна Рада України зробила великий крок до того аби встановити історичну справедливість і, нарешті почати святкувати Різдво в один день з Європою та Америкою.





Дата святкування Різдва - 25 грудня - вибрана не випадково. Священнослужителя вважали, що Христос, згідно пророцтву, народився у час зимового сонцестояння, в самий короткий день на землі.

найпопулярніша в світі(!) різдвяна мелодія Carol of the Bell ,була написана в 1901 році українським вчителем музики Миколою Леонтовичем.

Традиція дарувати дітям подарунки на Різдво прийшла з Біблійної історії, в якій мудреці зі сходу принесли дари  немовляті Іісусу.

В деяких європейських країнах, таких як Греція, Італія, Іспанія та Німеччина, подарунки на Різдво отримують не тільки діти... Державою гарантовано всім робітникам різдвяний бонус, який дорівнює місячній зарплаті.

Сучасний червоний костюм Санти Клауса вигадала в 1930-х роках минулого століття компанія Соса-Соlа.




Дід Мороз і Снігуронька - радянські персонажі, які не мають нічого  спільного з Різдвом. Вони були вигадані за часів Сталіна, коли радянська влада заборонила святкувати Різдво і запропонувала людям нове свято - Новий Рік. Санта Клаус ( Святий Миколай) не вписувався в комуністичну ідеологію, тому і був вигаданий клон - Дід Мороз.


    

    А тепер наші користувачі зі своїми друзями з Київської дитячої   Академії мистецтв ім. М.І. Чембержі вітають вас з Різдвяними та Новорічними святами і бажають ПЕРЕМОГИ, здоров'я та щастя.









Немає коментарів:

Дописати коментар