четвер, 17 листопада 2022 р.

Насильство - хвороба людства.

     Щорічно з 25 листопада по 10 грудня відбувається Всеукраїнська акція "16 днів проти насильства", яка з 1991 року була підтримана міжнародною спільнотою.

Раніше ми у Марка Твена, Г. Мало, Ч. Дікенса, Дж. Грінвуда, В. Желєзнікова читали про долю дітей, які самотужки протистояли жахливим викликам долі. Та з 24 лютого  на собі відчули ЩО ТАКЕ НАСИЛЬСТВО у повному розумінні цього слова. 

"У деяких вбитих дітей зв'язані руки. У дітей. Зв'язані руки. Вбиті жінки. Дівчинки до 10 років з розірваною піхвою. Ірпінь. Буча, Дмитріївка. Як з цим жити і чи варто жити взагалі. Як це пояснити собі? Як?

Ці нелюди не повинні існувати. Їх треба знищувати, всіх. Всіх до єдиного. Кожну нечисть перетворити в пилюку, багно....Всіх. " ( Євген Спірін)

 "русский мір" напав на нашу землю і українці , а особливо діти, побачили на власні очі виродків, які  принесли з собою жах і смерть.

У дітей відібрали дитинство...

Але життя продовжується і ми обов'язково переможемо!. А поки що, ми пропонуємо разом переглянути декілька  книжок нашого онлайн-перегляду, які треба читати. І взагалі - ТРЕБА ЧИТАТИ, ТРЕБА ЖИТИ, ТРЕБА НАВЧАТИСЯ!

Отже, починаємо...

Бакуменко О.  Король ринкової вулиці,  Соціальний роман - К.: Преса України,2013

У романі українського письменника розповідається про життя хлопця-сироти, який наперекір поневірянням вуличного життя став успішною людиною.


Білобров О. На межі можливого:повість.- К.: Грані - Т. , 2011

На війні швидко дорослішаєш. Цю стару істину чотирнадцятирічний юнак Хамід розуміє як ніхто, бо війну і кров бачив не в телевізорі, а у своєму рідному Афганістані. На цій війні загинула його сім'я. На цій війні Хамід нажив смертельного ворога - терориста Автурхана, який не даватиме хлопцю спокою у далекому Євросоюзі...


Дікенс Ч. Пригоди Олівера Твіста: роман. - К.: Знання,2016

Це історія хлопчика-сироти, який народився у робітничому домі і пройшов тяжку школу поневірянь. Тікаючи від них, він опинився на "дні" Лондона у банді злочинців, був поранений, але вистояв, зберігши людську гідність. Вижити йому допомогла зустріч із добрими людьми.Це була заслужена винагорода хлопцю за мужність і пережиті страждання.



Желєзников В. Опудало: повість.- К.: Веселка, 1985

Повість про дівчинку, яка вчиться у шостому класі, про її непрості взаємини з однокласниками, про її сильний характер.



Нікуліна А. Сіль для моря, або Білий Кит: роман-буря.- Х.: Віват,2019

Чотирнадцятилітня Ліза не знаходить спільної мови ані з батьками, ані з однокласниками. Ця історія про довіру, зневіру, любов.



Ратушинська О. Метелики в крижаних панцирях.- Л.:ВСЛ,2015

Повість письменниці про дівчинку-підлітка, прикуту до візка після автомобільної катастрофи, у якій загинули її батьки. Чи  зможе героїня знайти справжніх друзів і навіть перше кохання? Чи зможе відкритись світові перебуваючи у панцері зі страху перед людським непорозумінням, перешіптуванням за спиною? 


Твен Марк. Пригоди Гекльберрі Фінна:Роман.-К.: Школа,2006

Вам пощастило. Ви тримаєте в руках одну з найкращих книжок не лише американської, але і світової літератури. Пригодами її героя, Гекльберрі Фінна, ось вже понад 100 років захоплюються діти багатьох країн нашої планети. Герой пережив багато гірких, неприємних, несправедливих  моментів свого життя, але залишився дуже людяною людиною. Боровся проти зла та насильства.




Немає коментарів:

Дописати коментар