пʼятницю, 21 листопада 2014 р.

«Злочин проти людяності»(Голодомор)

21 листопада  2014 року у трагічні дня Памяті жертв голодомору бібліотека провела  з  користувачами біля «Куточку памяті» інформаційну годину «Злочин проти людяності».                          
 Сучасні покоління повинни пам’ятати своїх загиблих від голоду співвітчизників. Ось тільки причина голодних смертей у 1932-1933 роках залишається для багатьох незясованною.
Голодомор в українському селі являв собою результат замаскованої під хлібозаготівлі каральної акції з вилученням у селян всього наявного у них продовольства.
 10 листопада 2003 року на Генеральній Ассамблеї Оон було оприлюднено Спільну заяву 36 країн, у якій висловлювалося співчуття українському народу, однак у ній бракувало головного: визнання голоду геноцидом.
Всі повинні усвідомити, що терор голодом у поєднанні з репресіями проти безпартійної української інтелігенції та членів КП(б) У мали на меті попередити соціальний і політичний вибух в найбільшій національній республіці. Сталін застосовував цю терористичну акцію в ситуації гострої кризи і голоду в багатьох регіонах СРСР, які були наслідком здійснюваної Кремлем прискореної «революції згори».

Немає коментарів:

Дописати коментар