пʼятницю, 29 березня 2024 р.

Посмішка - аванс сміху! 01 квітня День сміху.


"Сміх - це сонце: воно проганяє зиму з людського обличчя" 
                                                                                       Віктор Гюго

                    

        
Перше квітня - День сміху. Звичай обманювати в цей день існує майже в усій Європі та Азії. Початок його губиться десь у сутінках сивої старовини. 
В Австралії цей день починається зі сміху в буквальному сенсі. Рано-вранці по радіо крутять плівку з записом крику птаха кукабара - це дуже схоже на нестримний людський сміх.


Доведено і перевірено, що сміх, усмішка стимулюють утворення в організмі гормонів задоволення (ендорфінів). Сміх знімає напруження, допомагає легеням позбутися вологого повітря, і вони починають краще працювати.
Данський професор Йорн Бекман дійшов висновку: позитивні емоції зміцнюють імунітет. Учений спостерігав за 400 жінками і чоловіками. Оптимісти мають достатню кількість антитіл, щоб побороти хворобливі мікробі. У песимістів навпаки - їхнє негативне ставлення до себе і близьких, колег, образливість значно послабляють здоров'я.
Нейроімунологи підрахували, що захисним силам організму необхідно 10 хвилин сміху в день.
Австралійські психологи дійшли висновку, що лікування сміхом - чи не найкраща терапія для пацієнтів з захворюваннями серця. В процесі експерименту з'ясувалося, що "сміхотерапія" допомагає людям, які  лікуються після серцевих нападів: сміх сприяє зниженню кров'яного  тиску. і взагалі - "сміхотерапія" дуже корисна також здоровим людям.
Дехто скаже -  які жарти, коли навколо самі неприємності? Але спробуйте - навчіться "приймати" сміх як ліки. Примушуйтесь сміятися. Ефект буде хорошим. 


Бібліотечні родзинки -  1 квітня в різних країнах

Великобританія.
     В цій країні 1 квітня - "День всіх дурників". Будь хто має право пошуткувати над своїми друзями, знайомими. Того, хто повірив у розіграш зустрічають сміхом і криками "Квітневий дурник"  
1860 року 31 березня одна лондонська газета повідомила: завтра, 1 квітня, 0 12 годині в Тауері милом митимуть левів. Уранці натовп городян уже займав місця, щоб побачити надзвичайне видовище. Рівно через 200 років та сама газета повторила повідомлення про миття левів. І знову жителі Лондона потягнулися подивитися на таке диво.

Франція.
     У Франції цей день називається "квітнева риба". У 1564 році король Карл ІХ видав указ про зміну дати початку року з 1 квітня на 1 січня, але багато його підданих не  погодилися з ним і 1 квітня надіслали один одному традиційний новорічний подарунок - рибу. Поступово з указом короля змирилися, а день "квітневої риби" залишився. В цей день діти вішають дорослим на спину паперових рибок на ниточках, і на вулицях можна зустріти серйозних дорослих людей, у яких за спиною гойдаються паперові рибки. 

Нідерланди. 
Кожна людина намагається пошуткувати над знайомим, придумати якусь незвичайну новину. Навіть газети приймають участь в подібних розіграшах: на їхніх сторінках з'являються повідомлення  про прибуття в місто  вигаданих осіб, або про якісь неймовірні експерименти...

Німеччина.
    Німці вважають 1 квітня нещасливим днем бо в цей день народився Іуда. Але все ж таки це день розіграшів. Дорослі і діти  обманюють один одного: посилають у магазин чи аптеку  з дорученням, яке неможливо виконати (наприклад, купити в аптеці комариного жиру, а в магазині вухо африканського слона)

Природу сміху пояснити важко. Але мудрі люди колись говорили:
"Сміх - це свобода". Справді, пригноблений раб не має права навіть на усмішку. Тільки вільна людина може беззастережно та безбоязно сміятися.

Хто сміється - тому легше! Отож, щоб жилося краще, смійтеся щодня!






 

Немає коментарів:

Дописати коментар