середу, 12 серпня 2015 р.

«Дитяча посмішка влітку, або книга на канікулах»

Виставка – рекомендація «Дитяча посмішка влітку, або книга на канікулах» в серпні місяці  бібліотека рекомендує прочитати :

           



Список книг :
  1. Бєлых Г. Пантелеев Л. Республіка ШКІД.-М.,1988
Відома повість про життя вихованців школи для безпритульних дітей в 20-і роки ХХ століття Ця книга була першою для двох молодих авторів. Її було видано в Одесі у 1927 році. Один з авторів – Григорій Бєлих – помер зовсі молодим, Другий – Леонід Пантєлєєв – став знаменитим дитячим письменником.

  1. Владко В. Нащадки скіфів.-К.,2009
Пригодницький роман, сповнений захоплюючих пригод і драматичних подій, яких зазнала археологічна експедиція вчених, досліджуючи походження скіфських курганів у степах україгського Причорномор’я.

  1. Кестнер К. Еміль і детективи.-К.,1997
До книги увійшли найпопулярніші дитячі  повісті відомого немецького письменника, лауреата Міжнародної премії імені Г.-К. Андерсена. Читаючи ці твори, ви не лише  переживаєте з їхнйми героями небезпечні або кумедні пригоди, а й дізнаєтеся багато нового, незвичайного про природу, суспільство., про життя інших народів, про минуле...

  1. Куприн А. Избранное.- Минск, 1985
До збірника класика російської літератури увійшли відомі твори. Серед них – повість «Олеся», оповідання «Гранатовий браслет», роман «Колесо історії»

  1. Ларри Ян. Необыкновенные приключения Карика и Вали.-М., 1991
Повість письменника розповідає про фантастичні  мандрівки героїв у світ живої природи, у  світ рослин та комах,  який вони  побачили начебто через збільшуване скло.

  1. Логвин Ю. Таємна перлина.-К.,2010
Попри детективну й захоплюючу фабулу сюжету, автор спромагся надзвичайно точно відтворити картину побуту ремісників стародавнього Києва, їхню соціально-громадську трудову, культурну діяльність.

  1. Макаров О. Монети з дідусевої скриньки.-К., 2010
Вірите, що горші можуть бути завбільшки з кам’яну скелю, а Атлантида, ймовірно, розташована в Чорному морі ?Звідки ж родом монети з дідусевої скриньки ? Захоплююча подорож в екзотичні країни світу, знайомство з їхніми звичаями допоможуть вам це зясувати..

  1. Осеева В. Динка.-М.,1990
Про «важку» дівчинку Дінку, яка більше за все полюбляла свободу, і. серце якої не сприймало несправедливості, про її дружбу з хлопчиком-сиротою Льонькою, про її ставлення до людей.

      9.   Пшимановский Я.  Четыре танкиста и собака.-М., 1985
            У повісті відомого польського письменника розповідаєтья про про інтернаціональний     танковий екіпаж, повноправним членом якого був пес Шарик

     10.  Рибаков А. Пригоди  Кроша.- К.,1984
До трилогії входять повісті «Пригоди Кроша», «Канікули Кроша», «Невідомий солдат», обєднані одним героєм. Про життя та розваги молоді
11.    Роллан Р. Кола Брюньон.-М.,1974
У повіст, яка і написана  соковитою мовою, показане життя  маленького містечка середньовічної Бургундії – Кламсі та його мешканців. Письменник створив чудовий образ Кола Брюньона – носія народної мудрості, веселуна, який шалено любив життя. Видання проілюстровано чудовими ілюстраціями Є. Кібріка.
     12.  Сатклиф Р.-М. Орел девятого легиона.-Л.,1990
Дія  історичної пригодницької повісті відомої англійської письменниці відбувається у ІІ столітті нашої ери на теренах Римської імперії
12.    Смолич Ю. Прекрасні катастрофи.-К.,2010
Далекого 1929 року зявляється фантастичний роман письменника «Господарство доктора Гальванеску» - перша частина його трилогії «Прекрасні катастрофи». Чудове володіння словом, барвиста мова, енциклопедичні знання, цікавий, карколомний сюжет – здавалося , Юрій Смолич мав стати класиком фонтастичної та пригодницької літератури, українським Жуль Верном чи Гербертом Веллсом. Однак радянська система зламала талановитого письменника і він ніколи більше не писав у цьому жанрі. Але саме цей роман – навіть через майже століття виходу у світ – продовжує цікавити юних читачів.
13.    Старицька-Черняхівська Л. Діамантовий перстень.-К.,1993
Романтична розповідь про кохання, про листопадове повстання 1830 року в варшаві, про шляхетних людей, чистих духом, готових до самопожертви.
14.    Старицький М. Останні орли.-Хмельницький,1996
Історична повість про Коліївщину, повстання українського народу 1768 року на Правобережній Україні під проводом Залізняка і Гонти проти.


Немає коментарів:

Дописати коментар