четвер, 27 серпня 2015 р.

Серпень 2015 Прапор, Незалежність


Літературний вітраж, який колектив бібліотеки розробив під девізом  «Є на світі моя країна, де червона цвіте калина...» ( Ю. Рибчинський)



 до до Дня Державного прапора та Дня Незалежності  складається :
З експозиції  художніх робіт українського художника, лауреата Національної премії  ім. Т. Г. Шевченка, заслуженого діяча мистецтв України, професора  Національної академії образотворчого мистецтва таархітектури Феодосія Гуменюка.

            



Та книжкової виставки, яка висвітлює окремі миттєвості з історії України: становлення державності, долю української національної символіки тощо.





Список книг до виставки:.

  1. Вечерський В.  Українські деревяні храми.-К.,2007.-271 с..- (Невідома Україна)
Книга розповідає про історико-мистецький феномен – українську дерев’яну архітектуру – про її найвище досягнення – український дерев’яний храм.

  1. Кагамлик С. Світло духовності і культури.-К., 2008.-327 с. ( Невідома Україна)
Одна з найбільших українських святинь – Києво-Печерська лавра, пам’яткка давньої архітектури, колиска української старовини. В чому її вятість ? Її висока духовність, велич культурних здобутків, які впродовж віків були символом і славою українців...

  1. Кучма Л. Україна – не Росія.-М.,2004
Книг президента України про Україну відкриває багато нового. Зроблено спробу порушити «заговор малчания» навкруги складних і болючих  тем у відношеннях  між українцями та росіянами.

  1. Липа К. Під захистом мурів.-К.,2007.-184 с. (Невідома Україна)
У всіх країнах Європи пошуки ідеального способу оборони, що зробив би укріплення неприступними, велися своїми шдяхами протягом століть. Не стояли сторонь цих пошуків і наші предки. Про те, як розвивалось фортифікаційне мистецтва на теренах сучасної України ви дізнаєтеся з цієї книги

       5. Лукяненко Л. Не дам загинуть україні.-К.,1994.- 512 с.
Книга політичного доробку, роздумів, інтервю, листів відомого українського державного і політичного діяча зацікавит усіх, кому не байбужа доля нашої держави.

  1. Нагаєвський І. Історія української держави ХХ століття.-К.,1993-413с.
Цю книгу написано в еміграції на основі документів, свідчень сучасників, на тлі тогочасних поді в Європі. Автор розгортає картину боротьби за державність України в усій її складності і суперечливості.

  1. Сергійчук В. Доля української національної символіки.- К.,1990.-48с.
Автор розповідає про походження української національної символіки, багатовікові трпдиції, використання жовто-блакитних прапорів, тризуба, бунчуків нга українських землях.
  1. Шкода М. Традиції і свята українського народу.-Донецьк,2008.-384 с.
Книжка розповідає про калкендарні свята україни: державні, церковні та родинні

9 . Цалик С., Селігей П. Таємниці письменницьких шухляд.-К.,2011.-352с
Книга містить документальні оповіді про українських літературних класиків ХХ століття. Якщо за радянських часів біографії письменників «лакувалися» і ставали штучними та нешкідливими, то в цій книзі митці постають живими людьми зі своїми радощами та життєвими драмами, творчими успіхами та невдачами...

10. Чубинський П. Ще не вмерла Україна.-К.,1991.-16 с.
Віршові поета і етнографа Павла Чубинського «Ще не вмерла Україна» судилася велична і трагічна доля. В ньому втілана споконвічна мрія народу стати суверенними, здобути волю. Видання містить варіанти вірша: з публіацій у журналі «Мета»№ 4, 1863 року.

11.Чухліб Т. Козацьке коріння Миколи Гоголя.-К.,2013
Автор простежує український родовід Миколи Гоголя. В книзі розкрито маловідомі факти і події з життя видатного митця.


      . 

Немає коментарів:

Дописати коментар