неділю, 12 липня 2015 р.

Виставка – рекомендація « Дитяча посмішка влітку, або книга на канікулах» в липні місяці рекомендує прочитати :



Список книг:
  1. Блайтон Е. Таємниця підводної печери.-М.,1994
Знайомтеся – перед вами Чудова  Пятірка. Це Джуліан, Енн, Дік, Джордж (дівчинка,яка хоче бути схожа на хлопчика) та їх вірний друг і помічник хоробний пес Тіммі.Друзі зустрічаються під чвс канікул, мандрують і постійно потрапляють у різні халепи...
  1. Думбадзе Н. Я вижу солнце. Не бойся, мама!: романи.-К.,1990
Роман  «Я бачу сонце» про грузинського хлопчика, який  втратив свої\х батьків в 1937 році, про його юність, людей, які зігріли його своїм теплом. В романі «Не бойся, мама!» також втратив своїх батьків і, виростаючи, намагається бути чесним і смілівим, добрим і милосердним.
  1. Кин К.  Тайна «Сиреневой гостиниці».-М.,1994
Ненсі – дочка відомого адвоката Карсона Дру із американського містечка Рівер-Хайтса. Вона часто допомагає батькові  у розслідуванні складних та захоплюючих справ. На цей раз Ненсв іде до Перу і знаходить ключ до розгадки старовинного ребусу, а також викриває  викрадачів діамантів
  1. Ешлі М. Корабель надії: повісті.-К.,2008
Корабель – символ надії.хай навіть вітрила у цієї надії подерті на лахміття, корпус тріщить від найменшого подуву вітру, а рангоут ледь тримає такелаж...Коли немає на що сподіватися, залишається єдине – триматися за міць невтомних рук, незламність власної душі та на силу кохання нескореного серця. 
  1. Крюкова Т. Гордівниця Злата.-Х.,2005
Підступна доле веде дочку бакалійника красуню Злату шляхом надзвичайних пригод та небезпечних випробувань.єдиний необережний вчинок – і навіть могутня фея Доля не в змозі врятувати свою хрещеницю від підступів старої чаклунки.
  1. Робертс Ч. Рыжий лис: повість.-М.,1991
В цій повісті читач познайомиться не тільки з життєописом лисиці, не тільки дізнається про особливості племені лісиць. Він зустріниться з цілим світом мешконців тайги, пройде крізь канадські ліси, відчуєте, як гріє там літнє сонце, а зимою дує крижаний вітер.
      7.   Саломатов А. Возвращение Цицерона: фантастическая повесть.-М.,1999
Життя в селі  Ігнатєво плине як завжди. У мімікрів – новосілля  нарешті Фуго та Даринда мають свій будинок; сержант Бубницький, як завжди, з задоволенням прийде  на  фі ліжанку чаю; пенсіонер Клубнікін знову в авангарді всіх подій світу та села Ігнат’єво. Та головне – Цицерон повернувся « Майже повернувся...
  1. Сенкевич Г. Крестоносц: роман.- М,1985
Роман класика польської літератури присвячений боротьбі польського народу протиТевтонського ордена. У центрі книги – Грюнвальдська битва, яка стала важливою подією в історії Польщі.
  1. Сенкевич Г. Вогнм і мечем: роман.-Х,2007
Роман відтворює події серединиХУІІ століття, коли Річ Посполіта вела запеклу боротьбу з  охопленою народними повстаннями Україною. Герої роману потрапляють у самий вир кривавої бійки, і відтоді їхні долі вже нерозривно пов’язані з війною. Так війна звела і розлучила двох закоханих – польського шліхтича Яна Скшетуського і молоду князівну Олену, і вони, щоб відстояти своє кохання, долають безліч перешкод.
  1. Сенкевич Г. Пан Володыевский: роман.-Х.,1993
Роман описує військові події польсько-турецької війни середини ХУІІ століття аж до поразки та взяття у полон 100-тисячної турецько-татарської армії під Каменцькою фортецею, і загибелі головного героя.
  1. Стюарт М. Маленькая метла.-Одесса, 1996
Дітям буває нудно на канікулах. Особливо в товаристві дорослих. І тоді, в кращих традиціях дитячих кни жок, починаються пригоди. Неймовірні і небезпечні, коли треба рятувати чиєсь життя...Все здолати допомагає хоробрість, вірні друзі та впевненість, що до вечері або до сніданку требв бути дома.
  1. Суслин Д. Кристиан Тринадцатый: сказочная повесть.-М.,1998
Ви знайомі з Крістіаном з роду Відважних ? Тим самим хлопчиком, який був зброєносцем  відомого лицаря Катерино ? Тепер він вже виріс і сам відправляється в  мандрівку на пошуки пригод.
  1. Хейєрдал Т. Экспедиция «Кон-Тики»: В поисках рая,-  М.,2001
Великий матеріал що зібрав вчений за 10 років, підтвердив його гіпотезу про звязки між Південною Америкою та Полінезією в стародавні часи. І щоб довести це Тур Хейєрдал та пять його товаришів вирушають в мандрівку на бальсовому плоту із Перу до Полінезії.
  1. Шишова З.К.  Джек-Соломинка: роман.-М.,1984
Історичний роман про народне повстання в ХІУ столітті в Англії під керівництвом  Уота Тайлера. Країна страждала  від непомірних податків, які вводилися один за одним і не було їм ні кінця ні краю.
  1. Ячейкін Ю. Війна троянд.- К.,2005

Ще за сотні років до народження Генріха на королівську родину впало прокляття... Так починаються казки. А в реальному королівському житті змови, інтриги й заколоти чатують на кожному кроці, зрада дихає в спину і гострить мечі....Тепер перед молодою королевою постає складне питання: як втримати корону, державу й своє життя...



Немає коментарів:

Дописати коментар