Сидіти за столом усією сім'єю має бути весело. У світі багато різноманітних заманливих страв, які припадуть до смаку кожному члену родини. І сьогодні ми познайомимо вас з деякими смаколиками Європи, тобто помандруємо з вами кондитерськими Старого світу. Отже, починаємо...
Данія.
Данські булочки - солодкі здобні булочки виготовлені з листкового тіста і зазвичай покриті глазур'ю. Данці їдять їх в будь який час , та особливо полюбляють з вранішньою кавою зранку.
Франція.
Бланманже - "біла їжа", желе з мигдального чи коров'ячого молока з цукром та желатином. Цей смаколик з'явився у Європі в Середньовіччі, коли кулінари вигадали цей смаколик для знаті.
Крем-брюле. Десерт з заварного крему. Вперше згадка про рецепт з'явилася в книзі шеф-кухаря герцога Орлеанського "Кухар для короля і богослужіння" в 1691 р.
Англія.
Йоркширський пудінг - англійська маленька булочка, яка готується з маленьким англійським секретом, а саме, тісто заливається у невелику форму в якій є розтоплений жир.
Німеччина.
Шварцвальський торт. Складається з шарів шоколадного бісквіта, вишневої начинки та вишневого лікеру. Прикрашається вершками та шоколадною стружкою.
Іспанія.
Що може бути кращим у прохолодний день, ніж чашка гарячого ароматного какао? Додайте до нього згущене молоко La lechera - і ви отримаєте справжню насолоду з іспанським характером.
Найвідоміші країни - виробники шоколаду. Фірмовий шоколад Швейцарії - молочний - гладкий батончик з невеликою кількістю гіркоти.
А Бельгія знаменита саме своїми цукерками праліне та трюфель із високим вмістом какао. Суворий закон 1894 р. регулював склад шоколаду. Він відрізнявся низькою температурою плавлення, тонкою структурою, високим вмістом какао ( min 35 %) щоб запобігти використанню низькоякісних жирів.
Польща.
Мазурки. Багато шаровий торт на основі коржів, начинка з горіхів, фруктів, меду та глазурі. Кожна родина має свій секретний рецепт мазурки, який передається із покоління в покоління.
Зефірки - крихітні рожеві або білі цукерки з неймовірно ніжним і повітряним смаком. Зроблені з пінної цукрової маси.
Штрудель - ніжний рулет з тіста, практично брат-близнюк австрійського штруделя. Його випікають з яблуками, сиром, маком, горіхами, сухофруктами. Відмінність від класичного австрійського штрудель роблять із прісного тіста, а чеський - з листового.
А ще в нашій бібліотеці є цікава книга, яка познайомить вас з рецептами різних страв всього світу. Тож радимо заздалегідь запастися прянощами й налаштуватися на смачні пригоди та мандрівки!
Дослідіть багатство різноманітних страв країн їх походження на святі веселих фактів, чудових карт і надзвичайних страв. Усередині цієї щедро проілюстрованої книжки ви також знайдете 13 смачних рецептів з усього світу. Подорожуйте світом кулінарії та насолоджуйтесь приготуванням усією родиною.
Немає коментарів:
Дописати коментар