середа, 7 травня 2025 р.

2025 р. "Пам'ятаємо..." 9 травня - День Європи. "Європейські смаколики. Мандрівка з кондитерами Старого світу"

 



Сидіти за столом усією сім'єю має бути весело. У світі багато різноманітних заманливих страв, які припадуть до смаку кожному члену родини. І сьогодні ми познайомимо вас з деякими смаколиками Європи, тобто помандруємо з вами кондитерськими Старого світу. Отже, починаємо...

Данія. 
Данські булочки - солодкі здобні булочки виготовлені з  листкового тіста і зазвичай покриті глазур'ю. Данці їдять їх в будь який час , та особливо полюбляють з вранішньою кавою зранку.


Франція.
Бланманже - "біла їжа", желе з мигдального чи коров'ячого молока з цукром та желатином. Цей смаколик з'явився у Європі в Середньовіччі, коли кулінари вигадали цей смаколик для  знаті.


Крем-брюле. Десерт з заварного крему. Вперше  згадка про рецепт  з'явилася в книзі шеф-кухаря герцога Орлеанського  "Кухар для короля і богослужіння" в 1691 р. 


Англія.
Йоркширський пудінг - англійська маленька  булочка, яка готується з маленьким англійським секретом, а саме, тісто заливається у невелику форму в якій є розтоплений жир.



Німеччина.
Шварцвальський торт. Складається з шарів шоколадного бісквіта, вишневої начинки та вишневого лікеру. Прикрашається вершками та шоколадною стружкою.


Іспанія. 
Що може бути кращим у прохолодний день, ніж чашка гарячого ароматного какао?  Додайте до нього згущене молоко La lechera - і ви отримаєте справжню насолоду з іспанським характером.



Щвейцарія та Бельгія.
Найвідоміші країни - виробники шоколаду. Фірмовий шоколад Швейцарії - молочний - гладкий батончик  з невеликою кількістю гіркоти.


А Бельгія знаменита саме своїми цукерками праліне та трюфель із високим вмістом какао. Суворий закон 1894 р. регулював склад шоколаду. Він відрізнявся низькою температурою плавлення, тонкою структурою, високим вмістом какао ( min 35 %) щоб запобігти використанню низькоякісних жирів.


Польща.
Мазурки. Багато шаровий торт на основі коржів, начинка з горіхів, фруктів, меду та глазурі. Кожна родина має свій секретний рецепт мазурки, який передається із покоління в покоління.


Зефірки - крихітні рожеві або білі цукерки з  неймовірно ніжним і повітряним смаком. Зроблені з пінної цукрової маси.


Чехія.
Штрудель - ніжний рулет з тіста, практично брат-близнюк австрійського штруделя. Його випікають з яблуками, сиром, маком, горіхами, сухофруктами. Відмінність від класичного австрійського  штрудель роблять із прісного тіста, а чеський - з  листового.






А ще в нашій бібліотеці є цікава книга, яка познайомить вас з рецептами різних страв всього світу. Тож радимо заздалегідь запастися прянощами й налаштуватися на смачні пригоди та мандрівки!



Дослідіть багатство різноманітних страв країн їх походження на святі веселих фактів,  чудових карт і надзвичайних страв. Усередині цієї щедро проілюстрованої книжки  ви також знайдете 13 смачних рецептів з усього світу. Подорожуйте світом кулінарії та насолоджуйтесь приготуванням усією родиною.








Немає коментарів:

Дописати коментар