Страницы

Сторінки

Сторінки

середа, 24 листопада 2021 р.

 До щорічної Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства"

    Бібліотека ім. М. М. Коцюбинського долучається до цієї акції, щоби привернути увагу громадськості до актуальних проблем подолання насильства в сім'ї та суспільстві, а також протидії жорстокому поводженню з дітьми.

    Ми пропонуємо книжкову виставку - твори літератури, присвячені проблемам дитинства (сирітство, рабство, насилля в сім'ї, булінг та інші).


    "Кожна дитина - це нагадування про те, що Бог ще не зовсім втратив віру в людину".     
   (Р. Тагор)
    Це дійсно так, бо письменники - автори цих літературних творів -  намагаються не лише окреслити проблему, а й запропонувати її вирішення.
    Яскравим прикладом цього є такі книги: 

 
    Жанр цього твору авторка визначила, як "роман-буря". І недарма. 14-річна Ліза потерпає від знущань однокласників, від жорстокості з боку батька, не знаходить спільної мови з матір'ю. Здається, єдиний, хто її розуміє, - це хлопець з інтернет-простору. Та чи випадкове це спілкування? І чи варто довіряти людині, про яку нічого не знаєш - може, саме ця особа становить небезпеку? 
    Це історія про довіру, зневіру і про любов. Вона про дорослих і юних, досвідчених і наївних - про нас із вами.

 
 
    А це повість про дівчинку-підлітка, прикуту до візка після автомобільної катастрофи, в якій загинули її батьки. Чи зможе героїня знайти справжніх друзів і навіть перше кохання? Чи зможе відкритися світові, перебуваючи у панцирі зі страху перед перешіптуванням за спиною, перед зневагою деяких ровесників, людським нерозумінням? Чи зможе довести всім довкола і насамперед собі, що найважливіше - це мета, впевненість у власних силах і людська гідність? 
    Книга переконує, що обов'язково знайдуться добрі люди, які допоможуть знайти вихід у скрутній ситуації. 

Немає коментарів:

Дописати коментар